LA FI DE L'IMPERI ROMA



L'emperador Teodosi, famós pel seu cèlebre Edicte de Tessalònica (pel qual el cristianisme es va convertir en la religió de l'Imperi), va ser que al final del segle IV va dividir l'Imperi Romà en dues parts ben diferenciades: la part occidental, que després va heretar el seu fill Honori, el govern de la qual va tenir la capital a Roma, i la part oriental, per al seu fill Arcadi, amb seu a Constantinoble.

En aquell moment, les fronteres de l'Imperi (limes) s'estaven desgastant ràpidament. Tribus bàrbares senceres eren llogades per fer front a l'embranzida d'altres pobles de més enllà del Rin i del Danubi, la pressió del qual augmentava a mesura que passaven els anys. Des de principis del s. V, l'Imperi romà ja estava sentenciat. Tradicionalment s'accepta com a data de la caiguda de l'Imperi romà, Rómul Augústul, va ser destituït oficialment.

D'altra banda, l'Imperi romà d'Orient, amb el nom d'Imperi bizantí, va perdurar gairebé mil anys més, fins a la caiguda de Constantinoble, l'any 1453, davant l'assetjament dels turcs.

No hay comentarios:

Publicar un comentario